Въведете дума/фраза

5 вида пране на килими и мокет в град Варна,Добрич

Актуални новини

5 вида пране на килими и мокет в град Варна,Добрич

5 вида пране на килими и мокет в град Варна,Добрич

Търсите фирма за пране на килими,мокет в град Варна или град Добрич!

Чудите се кой метод за пране на килими,мокет да изберете-традиционният или съвременният!Най-евтиният вариант-без значение от резултатът или по-скъпа услуга,но пък извършена качествено и професионално!

Преди на изберете фирма за професионално пране на килими и мокет,за почистване на Вашият дом,офис,хотел или ресторант,е важно да разберете какви методи на пране използват различните фирми за пране на килими и мокет,защото не всички работят във ваша полза!

Magical Cleaning ще ви обясни подробно какво представлява всеки един метод за пране на килими и мокет,на база дългогодишният си опит в сферата на професионалното пране!

Magical Cleaning  Ви представя топ 5 метода за почистване и пране на килими,мокет!

1.ТРАДИЦИОННИЯТ МЕТОД.

Този метод на пране на килими е най-евтин и най-разпространен.Фирмите които прилагат този метод на пране,вземат килимите от дома ви и след това ги връщат.Но тази услуга  се предлага само за пране на килими,но не и за мокет и е предназначена само за домакинствата,а не и за офиси,хотели или ресторанти.Начина на пране на килими,който се прилага е известен на всички.Килима се мокри обилно с вода с помощта на водоструйка ,нанася се евтин препарат за пране с високо съдържание на химикали и силно пенлив,след което се прилага търкане с четки.Най-големият недостатък на този метод на пране е,че пяната не може да бъде изплакната на 100% и остава във влакната на килима,което води до лепкави остатъци които от своя страна спомагат за по-бързото замърсяване.За това най-често след използването на такава фирма за пране,килимите не изглеждат изпрани,а само намокрени и след месец са отново мръсни.Другият недостатък е твърде дългото време за съхнене и невъзможността да се използва услугата през зимният период на годината,което прави този метод за пране през последните години все по-малко популярен.

2.МАШИННО ПРАНЕ С КРЪГЛА РОТОРНА ЧЕТКА.

Това пране  на килими и мокет, дава добър резултат за почистване само на повърхността им , тъй като процесът представлява основно пране на горната част на влакното с помощта на моторна машина с тежък режим на работа с въртяща се подложка, която е потопена в почистващ разтвор, като попива мръсотия от повърхността на килима ,но не достига до основата.Този метод на пране на килими и мокет е предпочитан най-вече от хотелите,защото е сравнително евтин и дава бързо решение на замърсяванията,за да не са видими в момента пред гостите.Недостатък на този метод за пране е ,че не почиства дълбоко в основата на килима и мокета и мръсотията  ще излезе на повърхността за кратък период от време, което ще доведе до по-бързо замърсяване на килима,мокет.Има голямо количество остатъчна влага и съхненето е продължително дълго време.Задържането на мръсотията в основата,също води до натрупване на химически остатъци в килима и мокета, тъй като натискът от машината върху въртящата се подложка натиска приложеното химично вещество и останалата мръсотия в килима и мокета.

3.Капсулирано пране.

Този метод за пране на килими и мокет,представлява капсулиране на пяна като се използват  синтетични препарати като основа, която кристализира в прахообразна форма, когато се изсушава. Разхлабените частици от мръсотия във влакната на килима,мокета ще бъдат капсулирани в прах, когато приложената почистваща пяна изсъхне ,след което се  почиства с вакум или четка. Въпреки че капсулиращото почистване и пране на килими и мокет е предпочитан,защото не се използва вода и показва добри резултати , този метод не е успял да почисти силни замърсявания,поради ограничението на технологията.Най-големият недостатък е липсата на напреднала технология и скъпите препарати,които правят услугата нерентабилна.

4.Сухото пране (Dry Cleaning).

Сухото пране е все още не популярно в България,поради факта,че няма все още фирма за пране на килими и мокет,която извършва тази услуга .Все по-често клиенти проявяват интерес към тази услуга,но в действителност се оказва,че са заблудени от некоректни фирми и не знаят какво всъщност представлява този метод за пране.Акцентът на сухото пране(Dry Cleaning) е прилагането(впръскването) на почистващи препарати със много агресивен химичен състав в основата на килима и мокета,за да се утаи съединението вътре. Почистващото съединение работи като микро-гъби, които могат ефективно да абсорбират разтворените замърсявания в килима,мокета.Техниката която се използва за да се отстрани препарата, е с екстракторна помпа или роторна машина с кръгла четка,без да се използва вода. Сухото пране (Dry Cleaning) е предпочитан метод за пране на килими,мокет от търговски зали и офиси,тъй като няма остатъчна влага и може да се използва помещението веднага след прането.Недостатъка на този метод за пране на килими,мокет е ,че почистващото съединение уврежда тъканите и влакната,цветовете избеляват и ускорява процеса на  износване.Цената за тази услуга е доста висока и това прави този метод за пране на килими и мокет,предпочитан само от клиенти с изключително добри финансови възможности.

5.Steam Cleaning или пране на килими и мокет с модерна техника с екстракторна помпа.

Този метод за пране на килими,мокет  е разработен през 80-те години и  на пазара има много видове почистващи машини.През годините се налага като най-предпочитан начин за пране и това довежда до огромен прогрес в развитието на технологията.Има много фирми които предлагат тази услуга за пране на килими и мокет,но професионалните фирми които извършват тази услуга с модерна и съвременна техника,напълно различна от първоизточника си (перящите прахосмукачки Rainbow,които са създадени за домашна употреба)се броят на пръсти.

Magical Cleaning е фирма за пране на килими и мокет ,която разполага с този висок клас техника от най-ново поколение и е единствената на територията на град Варна,Добрич и региона.

Метода Steam Cleaning представлява, инжектиране на топла вода с добавен екологично чист продукт за пране в основата на килима или мокета ,като едновременно с това мощна вакум помпа изсмуква в дълбочина от 20 см. мръсотията и петната.Единствено този метод може да извлече мръсотията,почва или пясък от основата на килима,мокет. Препаратите които се използват са специално създадени за тази технология ,не съдържат сапунен остатък и са само разграждащи се. Обезпрашава и унищожава акари и бактерии,като това НЕ се заплаща като допълнителна услуга! Нашето професионално оборудване за пране на килими и мокет, оставя след себе си чиста и почти суха материя, тъй като до 95% от водата се извлича обратно в машините, при високо налягане. Необходими са от 2 до 6 часа до пълното изсъхване на стайна температура. Поради факта ,че за прането не се използва много вода,а само толкова колкото да достигне до основата на килима или мокета,метода Steam Cleaning позволява процесът да се изпълнява върху различни видове подови настилки,като паркет,ламинат или други твърди повърхности без това да им нанесе щети и е единственият познат такъв който може да се използва както през летният,така и през зимният период на годината.Услугата се извършва на пред вас на място,на адрес на клиента!

Това прави Steam Cleaning най- предпочитан метод за пране и най- препоръчан,като от клиенти като физически лица,така и от бизнеса за хотели,офиси и ресторанти!

Към всички тези предимства,можем да добавим и достъпната цена,която макар и малко по-висока от тази на фирмите с по стара техника е по рентабилна,защото ще съкратите на половина използването на услугите на фирма за почистване и пране на килими,мокет.

И ако сте привърженик на правилото”Не съм толкова богат,за да купувам евтино” или пък не желаете да сте от тези за които „Радостта от ниската цена отминава много по-бързо ,отколкото разочарованието от ниското качество”, то тогава сте направили своя избор!

Magical Cleaning е фирма за почистване и професионално пране на тапицерия на мека мебел(дивани ,столове),матраци,килими,мокет и седалки(салони) на всички видове автомобили,която гарантира отстраняването на замърсяванията в дълбочина ,като същевременно не рискува структурата и цветовете на тъканите.

Magical Cleaning е лидер в професионалното пране на тапицерия на мека мебел и килими,мокет,като държи позициите си с професионално отношение към всеки клиент и гарантирано качество на услугите.

Magical Cleaning е компания която предлага услугите си  за професионално пране на тапицерия на мека мебел(дивани,столове)за клиентите си за град Варна и за град Добрич и областта.

Предварителни заявки се приемат на телефон 0899621228 за клиенти от град Варна,Добрич и региона!

Усети разликата с професионалното пране от Magical Cleaning!

Няма коментари

Публикувай коментар

Your email address will not be published.

Call Now Button